Sex metoder när du behöver fixa pengar snabbt

Sälj prylar

När man behöver pengar snabbt löser du detta bäst genom att sälja något av värde. Lägg ut en välskriven och inbjudande annons på Blocket och lägg ett något lägre pris än vad du egentligen anser varan vara värd. Det kan kännas motigt att sänka priset så pass mycket men vill du fixa en snabb deal gäller det att göra köpet extra attraktivt.

Pantbank

Runt om i Sverige finn ett antal pantbanker etablerade där du kan belåna värdesaker så länge som du behöver. Har du exempelvis en guldkedja eller en lite finare klocka kan pantbanken värdera föremålet på plats och ge dig pengar redan samma dag. Bra att känna till är att pantbanken inte ger dig varans fulla marknadsvärde utan ditt föremål fungerar även som en säkerhet för lånet.

Om du bor på landsbygden eller inte fysiskt vill besöka en pantbank, kan du skicka in värdesaker till Sefina Pantbank. De bedömmer sedan värdet och belånar dessa efter överenskommelse. Här hittar du fler seriösa pantbanker:  www.pantbankerna.com

Förskott på lönen

Att begära lön i förskott är inte en möjlighet för det flesta, men om du arbetar inom ett mindre bolag kan det vara värt ett försök.

Be vänner om hjälp

Har du någon i din bekantskapskrets som du tror är villig att låna ut pengar till dig? Fördelen med att vända sig till familj eller vänner framför kreditbolagen är naturligtvis att det oftast blir billigare. Dock bör du fundera på om det är värt att riskera vänskapen över pengar, läs denna artikel om kompislån innan du fattar ett beslut.

Kreditkort

Om du har ett betalkort eller kreditkort kan du nyttja krediten på dessa. Även IKEA-kort och SIBA-kort har normalt kredit som du kan plocka ut snabbt i bankomat eller affär.

Akutlån

Idag finns det stora möjligheter att hitta akutlån. Ett antal kreditgivare betalar ut pengarna redan samma dag. För att kunna söka dessa får du inte ha flera betalningsanmärkningar eller skulder hos kronofogden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *