Swishlån

Inom kort väntas Sveriges första swishlån lanseras. När smslån och snabblån utbetalningar sker med Swish, försvinner väntetiden och pengarna hamnar direkt på kontot. Swishlån eliminerar dagens begränsningar kring direktutbetalningar som förutsätter att du är kund hos samma bank som långivaren. Den dag då smslånen swishar utbetalningen, kan alla oavsett bank få pengar direkt på kontot alla dagar i veckan. I praktiken kommer det bli möjligt att låna pengar med Swish-betalningar under dygnets alla timmar såväl vardag som helg.

Betala tillbaka lånet enkelt

För oss på akutlånet.se där särskilt fokus ligger på krediter med snabbutbetalningar är det lätt att glömma bort att Swish även underlättar återbetalningsprocessen. Väljer långivare att implementera möjligheten att betala tillbaka lånet via Swish kommer kunden även kunna betala fakturorna blixtsnabbt.

Vad är Swish?

För dig som ännu inte upptäckt Swish, handlar det om ett smidigt betalningssystem i mobilen som gör det enkelt för privatpersoner och företag att betala och ta betalat av andra. Systemet är uppbyggt kring en app som fungerar på både apple och android. Antalet Swish-användare som har aktiverat tjänsten närmar sig i rask takt 6.000.000 svenskar, tillväxten har de senaste åren skett med omkring 100.000 nya användare per månad.

Vem står bakom?

Varumärket och tjänsten Swish ägs av Getswish AB som i sin tur ägs gemensamt av Danske Bank, Handelsbanken, Länsförsäkringar, Nordea, SEB samt Swedbank och Sparbankerna. Den mobila betallösningen mellan privatpersoner har funnits sedan 2012. Numera är det även möjligt för företag att skapa eget Swish-nummer.

Hur är säkerheten?

Förtroendet för Swish är högt visar undersökningar som företaget Dibs gjort, framförallt väljer många kunder att använda betaltjänsten för att man anser den vara säker. Vilket i allt väsentligt tycks stämma, då BankID inloggning krävs för att använda appen och bekräfta transaktioner. Dessutom är bolag verksamma inom Finans & Försäkring bäst på IT-säkerhet vilket borgar för god trygghet. Ett minus med att använda betalningstjänsten är att det i dagsläget inte finns samma garantier med Swish som vid kortköp där banken ersätter en utebliven beställning.